各地分校:北京 - 深圳 - 球海 - 广州 - 长沙 更多>> 我要留学
     
  
涉外英语测试
发布人:out369 发表于:2010-12-01 09:45:28 共被阅读过:0

 A. Listening Test
  . Directions: You are going to hear an announcement. Then you need to complete the multiple-choice questions based on what you hear, only one correct answer for each question. (10 marks)
  1. When the statement was made, the plane ______.
  (A) was in the course of landing
  (B) had already landed
  (C) had just taken off
  (D) was in the middle of its flight
  2. The passengers can get to the centre of the city by all the transports except .
  (A) a taxi
  (B) by bus
  (C) by coach service
  (D) by tube
  3. How much money can an adult save if she/he takes the coach service instead of taxi to the city? .
  (A) 12 Australian dollars
  (B) 6 Australian dollars
  (C) 3 Australian dollars
  (D) 4 dollars and 50 cents
  4. The announcement is mainly about .
  (A) the terminal building at the airport
  (B) the transportation in the centre of Sydney
  (C) the departure taxi
  (D) the service the airport can provide for the passengers
  5. In the announcement, all the serving facilities are mentioned except .
  (A) transportation
  (B) banking facilities
  (C) booking facilities
  (D) postal facilities
  . Directions: You are going to hear a dialogue between a buyer and salesperson, it will be played twice continuously and please complete the following sentences. You need to fill in more than just one word to make it full and meaningful sentence according to the text. (10 marks)
  1. According to the salesman, they raised the price because has been skyrocketing
  2. The salesman was surprised when the buyer the prices.
  3. From the conversation we can infer that the potential buyer would probably place a big order if the seller offer of at least 10 percent.
  4. According to the conversation, in the chemical fertilizer market, the demand
  the supply.
  5. The buyer suggested that the salesman cable for advice .
  B. Written Test
  .Vocabulary and Structures
  Section A Directions: (2 mark for each blank, 10 marks altogether)
  Directions: From the words and phrases given below, choose the correct ones to fill in the blanks in their proper forms.
  to make enquiries, in the name of, to go into, be of any assistance, to put forward to, in advance, no doubt
  1. We’ll meet next Thursday ___ ___ this matter in detail.
  2. Owing to the lack of agreement on this last subject a decision on promotion methods would __ ___ the next meeting.
  3. Thank you. I’ll ask Mr. Heine __ ___ as soon as I can get hold of him.
  4. I’m afraid Mr. White isn’t available at the moment. Can I ___ ___?
  5. It’s for a single room and bath ____ __ Mr. Mark on the 10th of this month.
Section B. Directions: Choose the best answer to complete the sentence. (10 marks)
  1. All the professors and associated professors are ______ to meet in the college room on Sunday.
  (A) required
  (B) responded
  (C) requested
  (D) demanded
  2. We should ______ our agents of any price increases.
  (A) notify
  (B) tell
  (C) notice
  (D) warn
  1. Do you think it would be better to send out sale _____ directly to prospective buyers?
  (A) book
  (B) literature
  (C) manual
  (D) price
  2. I’m afraid the envelopes must be delivered at once, _____ the conference brochures won’t be mailed.
  (A) unless
  (B) in case
  (C) otherwise
  (D) yet
  3. If I find that they allow a reasonable profit, you will shortly receive a ______ order.
  (A) considerate
  (B) considering
  (C) considered
  (D) considerable
  6. He doesn’t understand __________ so early in the morning.
  (A) why to start
  (B) why start
  (C) why to starting
  (D) why they should be start
  7. Lily’s father scolded her and made her promise __________ again.
  (A) never to do that
  (B) never to do what
  (C) never doing that
  (D) never doing what
8. You have failed several times. Why not ________ some other way?
  (A) try doing it
  (B) to try to do it
  (C) that you try it
  (D) having tried
  9. He quickly stepped on the brakes, and his car came to a stop just in time ______an accident.
  (A) to avoid
  (B) to be avoiding
  (C) to have avoided
  (D) to have been avoided
  10. Could you find someone _________?
  (A) for me to play tennis with
  (B) play tennis with
  (C) for me to play tennis
  (D) playing tennis with
  . Reading Comprehension
  Section A Directions: Read the following passage and answer the questions followed. (2 points each question, 10 marks altogether)
  Most companies expect IT (Information Technology) managers to head an IT staff of computer technicians. But IT managers can also specialize in other areas. Some managers may also be responsible for keeping their company’s Internet safety. They protect both their company and their online customers from thieves.
  Other managers focus more on the business rather than the technical part of computing. They become project managers, helping companies reach as many online customers as possible.
  Some companies also look for IT managers who can act as trainers. These trainers help a company’s computer technicians keep up-to-date on computer skills.
  Most companies require their IT managers to have both a bachelor’s degree and some experience in the computer field. Often, companies hire IT managers out of their existing staff of computer technicians.
  Since IT managers are extremely important to companies’ success, it’s no surprise that they receive such high salaries – around US $56,000 a year to start with. And, in such a fast-changing field,
  managers’ salaries usually increase after only a couple of years.
  The world will be watching to see just how quickly e-commerce replaces the old ways of doing business. And as computers change the way the world does business, IT managers will be in the middle of it all. Few companies can survive without them.
  1. Besides being the leader of computer technicians, IT managers are also expected to be ________.
  (A) experienced product designers
  (B) skilled online technicians
  (C) doctorate holders
  (D) online safety specialists
  2. The word “reach” (Line 2, Para. 2) probably means ________.
  (A) get in touch with
  (B) get to
  (C) arrive at
  (D) meet the needs of
  3. According to the passage, companies often look for IT managers from ________.
  (A) non-computer technicians
  (B) their own professionals
  (C) other companies
  (D) another country
  4. Employers pay high salaries to IT managers because ______.
  (A) they work hard
  (B) they are excellent leaders
  (C) they help improve the companies’ products
  (D) they are key factors to their success
  5. The author of this passage intends to tell us ________.
  (A) the important role IT managers play
  (B) the advantages IT managers should have
  (C) the qualifications IT managers possess
  (D) the high salaries IT managers earn
  Section B Directions: Read the following sentences and make a True or False judgment based on what you learn from the subject. Put √ (true, or right) or X (false, or wrong) for each question. (10 marks)
  1. [ ] During negotiations, one should treat an opponent with respect and consideration at all times.
  2. [ ] Prior to engaging in negotiation it is wise to consider one’s own “bottom-line”.
  3. [ ] One key to effective conflict-resolution is to deal with personalities rather than issues.
  4. [ ] It may be possible to detect that a counterpart is lying by observing body language.
  5. [ ] Petty cash is a large amount of money kept in an office.
  . English-Chinese Translation
  Directions: Translate the following into Chinese: (20 marks)
  1. Mr. Graber believed, therefore, that it might be advisable to consider setting up some research into these inspection methods. Several important sales campaigns were about to be launched, and, in addition, it was hoped that a number of trade delegations visiting Switzerland in the near future would place large orders for office equipment with Schweibeur and its associates. So there was a need to reduce poor quality as soon as possible. (7marks)
  2. Mr. Graber referred to a trip round the world that he would be making within the next twelve months. He would be visiting many Schweibeur associates and subsidiary companies and look forward to seeing all those present once again, in their own countries. (3 marks)
  3. In the discussion that followed, Mr. Aguirre said that he had also had reports about poor quality in some items. He thought that research into this problem could be very beneficial, and considered that it would probably show that a majority of supervisors were not flexible enough in their methods. Mr. Fox agreed that there was a case for looking into the whole problem in detail, and confirmed that many inspection staff might be rather conservative in their methods. Perhaps because they tended to be older employees. Miss Lachenal agreed that this opinion was probably correct, and suggested some aspects of the problem that might be examined by the research team. Some detailed discussion of these followed. (10 marks)
  . Writing: Please write a memo to all staff, informing them of a staff improvement meeting on next Thursday, July 13, at 1:30 p. m. in the Conference Room. The following information should be included. (20 marks)
  Date: 3rd July, 2006
  To: All staff
  From: Terry Theacher
  Subject: Lecture on New Technology
  Content:
   a lecture on the latest technology and how we can expect it to affect our work given by Dr. Rhodes
   attendance will be counted toward staff development points required for the end of year uation
   to sign up before Wednesday if you plan to come.
参考答案:
  A. Listening Test
  . You are going to hear an announcement. Then you need to complete the multiple-choice questions based on what you hear, only one correct answer for each question. (10 marks)
  1.A
  2.D
  3.B
  4.D
  5.D
  . You are going to hear a dialogue between a buyer and salesperson, it will be played twice continuously and please complete the following sentences. You need to fill in more than just one word to make it full and meaningful sentence according to the text. (10 marks)
  1. the cost of production 2. complained about 3. a reduction 4. exceeds 5. his home office
  B. Written Test
  .Vocabulary and Structures
  Section A: (2 mark for each blank, 10 marks altogether)
  Directions: From the words and phrases given below, choose the correct ones to fill in the blanks in their proper forms.
  Key: 1. go into 2. be put forward 3. to make enquiries
  4. be of any assistance 5. in the name of
  Section B: Choose the best answer to complete the sentence. (10 marks)
  1.C 2.A 3.B 4.C 5.D 6.A 7.A 8.A 9.A 10.A
  . Reading Comprehension
  A: Read the following passage and answer the questions followed. (2 points each question, 10 marks altogether)
  1.D 2.A 3.B 4.D 5.A
  B: Read the following sentences and make a True or False judgment based on what you learn from the subject. Put √ (true, or right) or X (false, or wrong) for each question. (10 marks)
  1. √ 2. √ 3. X 4. √ 5. X
. English-Chinese Translation
  Directions: Translate the following into English: (20 marks)
 1.因此,格雷贝尔先生认为我们应该对检测手段进行研究(1),几种重要的销售方案将被采用(1),而且希望不久来瑞士访问的代表团(1)能与Schweibur 公司及它的合作伙伴(1)签订大批订单购买办公设备(1)。所以我们需要尽快提高产品质量、(1)减少残次品。(1)
  2.格雷贝尔先生提到在未来的一年里他将进行环球旅行,(1)他将拜访Schweibur的伙伴及它的附属公司,(1)希望在他们自己的国家见到今天出席的各位。(1)
  3. 在接下来的讨论中,(1)阿圭尔先生说他也接到过有些产品质次的报告。(1)他认为对这一问题的研究是很有益的(1),他说这可能说明有些监理的工作方法不太灵活。(1)福克斯先生认为应该对问题进行详细调查(1),并认为有些检查人员工作方法保守(1),可能是由于他们年龄较大(1)。拉诗娜小姐也同意这种说法(1)并建议由调查组检查问题的某些方面(1)。接下来对这些问题进行了具体的讨论。(1)
  . Writing: Please write a memo to all staff, informing them of a staff improvement meeting on next Thursday, July 13, at 1:30 p. m. in the Conference Room. The following information should be included. (20 marks)
  Memo
  Date: 3rd July, 2006
  To: All staff
  From: Terry Theacher
  Subject: Lecture on New Technology
  This month’s staff improvement meeting will be held next Thursday, July 13, at 1:30 p. m. in the Conference Room. Dr. Rhodes will give a lecture on the latest technology and how we can expect it to affect our work.
  The meeting will count toward your staff development points required for your end of year uation.
  Please sign up with me before Wednesday if you plan to come to the meeting.
  评分标准:
  格式布局占5分,语法和意义占15分,共20分。阅卷的标准可分为6档:18分、15分、12分、9分、6分和0分。阅卷人员先确定短文档次,然后则上下浮动1分。
  (1) 18分标准:格式布局准确,切题,语言表达清楚,文字通顺,连贯性好,基本上无语言错误,仅有个别小错。
  (2) 15分标准:格式布局准确,切题,语言表达清楚,文字连贯,但有少量语言错误。
  (3) 12分标准:格式布局准确,切题,语言表达基本清楚,文字基本连贯,但语言错误较多。
  (4) 9分标准:格式布局准确,基本切题,语言连贯性差,有较多的严重语言错误。
  (5) 6分标准:格式布局基本准确,基本切题,但大部分句子都有严重错误。
  (6) 0分标准:白卷,作文与题目毫不相关,或只有几个孤立的词而无法表达思想
 

 
地址:济南市千佛山路6号学府大酒店B区3层
邮编:250014
电话:0531-82960666
传真:0531-82964947
  
学府新闻 更多>>
学府网校 更多>>